Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Norrdans

www.norrdans.se

Castaways

Koreografen Jarek Cemerek från Tjeckien är känd för sina fysiska verk. Han vill att dansaren ska bli trött av utförandet för att locka fram primitiva känslor och ocensurerad rörelsekvalité.

I föreställningen CASTAWAYS vill han peka på att nutiden ger mänskligheten tydliga tecken på att dess existentiella säkerhet börjar bli allvarligt hotad. Samtidigt blir människornas liv, särskilt i de utvecklade delarna av världen, bekvämare för varje dag. Föreställningen presenterar i sin moderna sago-mytiska form fem attribut av nutiden, till vilka människor vänder sin uppmärksamhet i allt för hög grad.

CASTAWAYS är ett möte med våra unga dansare i Norrdans’ Juniorkompani. Vi vill skapa en intim miljö som tillåter en nära upplevelse med dansarna. Med spegelneuronernas hjälp kommer det att kännas som att publiken har dansat själva. Våra så kallade speglar i främre delarna av hjärnan triggas inte bara av dansrörelser utan även av beteenden och olika känslouttryck och låter oss uppleva andra människors rörelser i vår egen hjärna.

Ännu en gång har vi samarbetat med Ljustorpskolan i Timrå och elevernas blick och bidrag till verket har varit väldigt viktigt under skapandet av föreställningen.  

Vågar du stiga ombord med oss?

Läs mer om Castaways

Arrangörsinformation

Detta evenemang är bokningsbart för arrangörer.
Visa information för arrangörer

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.