Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube
OBS ! Detta är ett arkiverat evenemang.

À la carte

Norrdans inleder sitt 20-årsfirande som danskompani med en föreställning som bjuder på tre koreografier med helt olika uttryck. À la carte är som ett smörgåsbord av dans med smakfulla bitar ur den samtida dansens rika bredd och variation. Den gemensamma nämnaren för kvällens tre olika verk är att dansen, rörelserna och uttrycken tar med publiken in i en stämningsfull sagovärld.

Pas de Danse är en nio minuter lång koreografi av Mats Ek. Ett humoristiskt stycke där kantiga gester, steg och rörelse tillsammans med musiken skapar en helt egen värld. Ett utmärkt tillfälle att stifta bekantskap med en av världens främsta koreografer, hans jordnära humor och säregna rörelsespråk.

Mats Ek har satt Sverige på dansens världskarta främst genom de många koreografier han skapat för Cullbergbaletten och som turnerat världen över. Han har också skapat koreografier för ett flertal stora europeiska danskompanier.
 

I went out on a  summer’s night är en ny koreografi skapad speciellt för Norrdans av den brittiske koreografen Anthony Missen. Med utgångspunkt från fyra olika karaktärer – mamma, pappa, dotter och ett slags utomstående väsen – vill Missen skapa en fantasivärld där relationerna mellan dem står i centrum. En fysisk, fantasirik och uttrycksfull dansföreställning utlovas.

Anthony Missen är i grunden dansare, han har undervisat och koreograferat i såväl Storbritannien som övriga Europa. Han är också en av grundarna av Company Chameleon.
 

Black Fairytale #2 av Yossi Berg och Oded Graf är en högaktuell berg-och-dalbana mellan hård realitet och extas, mellan krig och kärlek, mellan drömmar, illusioner och en tuff verklighet. En förförisk, grotesk, dynamisk, dramatisk och musikalisk dansföreställning. Föreställningen ställer frågor som: Vilka är vi? Vart är vi på väg? Vad drömmer vi om? I detta manifest för ett framtida Utopia navigerar våra åtta dansare mellan fragment av verkligheten och den drömvärld de skapar. Föreställningen hade sin ursprungliga premiär i maj 2012 och arbetas nu om för Norrdans ensemble.

Yossi Berg och Oded Graf är prisbelönta och eftertraktade koreografer som arbetar både med sitt eget kompani i Israel samt koreograferar beställningsverk världen över.

 

nd_julo

Arrangörsinformation

Detta evenemang är bokningsbart för arrangörer.
Visa information för arrangörer

Artiklar och recensioner

Helgjuten jubileumsföreställning

Tidningen Ångermanland,

Läs hela artikeln

À la carte serverar en varierad meny

Dansportalen,

Läs hela artikeln

Fin middag med Norrdans

Östersunds-Posten,

Läs hela artikeln

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.