Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube
OBS ! Detta är ett arkiverat evenemang.

Beautiful Beast

Koreografen Thomas Noone om Beautiful Beast:

Magiska hästar, gudinnor, krigare, eld – första gången jag hörde Gjallarhorns musik förflyttades jag till en mytisk värld, på en gång mycket gammal och samtidigt tidlös, antik och modern. Därför ville jag skapa min egen tidlösa saga genom dansen, som ett komplement till deras ljudlandskap i detta samarbete.

Jag tänkte mig ett fantastiskt djur, någonting urtida och fysiskt, som kommunicerar genom rörelse, som längtar till friheten men som samtidigt behöver sambandet med andra.

Detta djur är precis som dansaren ensamt men samtidigt bundet till gruppen och uttrycker sig endast genom sin fysiska varelse, kämpar och pressar sin egen kropp; det finns i rummet men växer fram genom musiken.

Ett vackert vilddjur.

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.