Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube
OBS ! Detta är ett arkiverat evenemang.

Härnösand

Vi lösgör en del av verkligheten och placerar den i en annan ram. Genom att isolera den från sitt vanliga sammanhang och reflektera över den blir den laddad med estetiska, känslomässiga och intellektuella betydelser.

Verket presenterar ett spel som föreslår en skenbar verklighet. Det skulle kunna vara en match i curling, men när spelarna inte utövar denna sport befinner de sig plötsligt i situationer långt ifrån vad verkligheten har föreslagit. HÄRNÖSAND visar oss en låtsasvärld i olika skikt där poetiska scener blandas med surrealistiska och hyper-realistiska element. Känslan av tristess och väntan på att något ska hända är alltid närvarande.

Stycket är ett sinnestillstånd, liknande känslan att vara vilsen. Som att ta en promenad i en dröm eller som att gå längs gatan och inbilla sig att sakerna inte är riktiga. Det aktiverar alla tänkbara stimulerande mekanismer. Koreografin är flätad som en väv av verkligheter, förslag och bilder som får oss att tänka på hur vi relaterar till andra och hur detta påverkar våra personligheter.

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.