Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube
OBS ! Detta är ett arkiverat evenemang.

Human after all

Human after all är ett koreografiskt verk för två dansare byggd kring tanken om ansiktslöshet. Om att vi måste distansera oss från mänskligheten för att kunna prata om den. Vi måste bli någon annan, i form av en okänd varelse för att bli medveten om vad som gör oss till människor.

Den ryska koreografen Olga Tsvetkova arbetar i Human after all med konceptet ansiktslöshet. Genom att gömma dansarnas hela ansikten strävar hon efter omvandlingen till anonyma kroppar som söker nya sätt att kommunicera och att vara tillsammans. Olga är intresserad av att arbeta med följande frågor: Kan åskådaren känna empati för organismer som hen inte har någon ögonkontakt med? Kan dessa ansiktslösa skapelsers fysiska egenskaper provocera fram en annan typ av empati? Hur visar en ansiktslös kropp mänskliga känslor?

Om du är ansiktslös kan du inte känna igen eller bli igenkänd, du blir osynlig. Hon vill undersöka vad det innebär att bli osynlig i ett emotionellt och fysiskt tillstånd. Ett tillstånd att vara ingen, ingenstans. Där allt måste uppfinnas igen. Att utforska hur de ansiktslösa varelserna kan befria sig från sociala och påtvingade betydelser och identiteter, för att kunna förändra sig till en annan version av sig själva.

Arrangörsinformation

Turnéperiod Vecka 45-48 2019 vecka 8-22 2020

Tekniska krav Gymnastiksal eller liknande, minimum dansyta 7 x7 meter + publikplatser. Takhöjd minimum 3 meter. Ej betonggolv. Tillgång till ström 220V. En person med god kännedom om lokalen ska vara på plats hela dagen.

Bygg/rivtid 3 tim inlast/bygg samt 1 tim riv/utlast. Bärhjälp 3 personer.

Målgrupp Offentlig föreställning alt.skolföreställning från åk 5

Längd ca 45 minuter

Antal publik/deltagare 60

Föreställningar per dag 2

Pris 4 000:- exkl bärhjälp (3 pers.), 6 000 kr inklusive bärhjälp. Samtliga priser är exklusive moms.

För mer information och bokning kontakta Produktionssamordnare Kristina Gillström, 070-237 52 44, kristina.gillstrom@norrdans.se

Pressbilder

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.