Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube
OBS ! Detta är ett arkiverat evenemang.

In Service

Till vem eller vad står vi i tjänst för när vi dansar tillsammans? Är vi i musikens tjänst?

Av de 2-3-4 dansstegen som någon annan, en gång i tiden, uppfann för oss?

Eller följer vi denna rytm för att upptäcka vem vi är för varandra?

För att utforska vem vi egentligen dansar för, kommer vi, först och främst, dansa för dig. Därefter kommer vi dansa bland oss själva och söka vår danspartner längs vägen. Till sist kommer vi dansa tillsammans. Vi kommer resa genom upprepning mot variation. Vi kommer att röra oss till musiken (Vi har valt discomusik från 70-talet) och mot musiken. Vi kommer berätta vad vi gör och vi kommer göra allt det vi berättar. Vi kommer att fortsätta. Vill du vara med?

Eller försöker vi, även mot vår eget bästa, uttrycka något som vi inte själva är medvetna om: en sprucken gest, en stammande fras, ett oväntat drag som undgår vår avsikt och avslöjar vad som är gömt i oss. Genom att göra oss själva sårbara mot någon och hoppas få samma sårbarhet i gengäld? Och är det inte så att vi genom denna ofta klumpiga, ömtåliga  självexponering verkligen försöker stå till någons förfogande – inte av musik eller av inlärda danssteg – utan till varandra. Kanske är det vårt slutgiltiga svar på detta dilemma: utöver att imponera och uttrycka andra så lär vi oss att vara – tillsammans.

Keren Levi är dansare, koreograf och pedagog, född i Israel men sedan 1997 verksam i Amsterdam. Där har hon sitt eget kompani – NeverLike – som kan beskrivas som ett interdisciplinärt  kompani som blandar (live) musik och videokonst med koreografisk konst.

Keren Levi’s verk är mångtydiga, råa, roliga, provocerande och hon lämnar aldrig sin publik oberörd. Hennes tankar och idéer om världen, filtreras genom de medverkande och blir både politiska och konstnärliga upplevelser. Hon arbetar nära dansaren och hennes arbete med dansaren är också själva metoden. Hon frågar, delar ut specifika uppgifter och väver resultatet in i det koreografiska arbetet. Kerens intresse bygger på dansarens historia, värderingar och perspektiv. Levi har vunnit många priser för sitt koreografiska arbete och dessa visas flitigt i Europa. 

Arrangörsinformation

Turnéperiod vecka 14-21 2020

Tekniska krav Teaterscen 16m bred x 9m djup. 20 lingångar, 6 m lingångshöjd. 1 st 63A, 1 st 16 A. Tillgång till scenen 11 tim före förest. Elektriker och scenmästare ska alltid finnas på plats när vi är i huset. Bärhjälp 4 st + 1 scenmästare + 1 elektriker i 4 tim inlast/bygg samt 2 tim riv/utlast.

Föreställningens längd ca 70 minuter

Målgrupp Offentlig föreställning alt. skolföreställning från åk 6

Pris Offentlig förest. 27 000:- inkl bärhjälp (4 pers.) skolföreställning dagen efter 15 000:- Samtliga priser är exklusive moms och gäller inom NMD-området. Vid föreställning i övriga landet tillkommer kostnader för resa och logi.

För mer information och bokning kontakta Produktionssamordnare Kristina Gillström, 070-237 52 44, kristina.gillstrom@norrdans.se

Galleri

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.