Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Lilla magellanska molnet

Välkommen till ett alternativt universum skapat i barnens fria fantasi. Barnens sinnen skapar otroliga historier, platser och karaktärer. I fantasin får vi vara vilka vi vill, åka vart vi önskar och träffa de mest intressanta typerna längs resan.

Koreografen Viktor Konvalinka erbjuder barnen en mysig och trygg miljö för att utforska och experimentera med sina kreativa gränser tillsammans med Norrdans Juniorer. Endast en grupp i taget får kliva in i vår värld och ta chansen att känna vinden från rörelser och explosiva tankar. Galaxen Lilla magellanska molnet ca 200 000 ljusår från Vintergatan är ett bra exempel på hur långt det går att resa i tankarna. 

Verket skapas tillsammans med en skolklass under hösten 2018 och vi kommer låta barnen påverka de konstnärliga besluten i den redan påhittiga och skojiga koreografin. Viktor är inte heller ovan att utmana publiken med osynliga lager av innehåll eller koncept som överraskar.

Viktor är en dansare på Norrdans och har under sina 3 år turnerat i hela Sverige. Han har träffat tusentals barn och unga i olika miljöer. Nu får denna unga tjeckiska talang en chans att skapa ett längre verk utifrån sina erfarenheter. Det är dags att låta fantasin få vingar!  

Arrangörsinformation

Detta evenemang är bokningsbart för arrangörer.
Visa information för arrangörer

Pressbilder

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.