Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Lille Prinsen

En poetisk och känsloväckande föreställning i två akter där vi får följa med på en resa i fantasin.

LILLE PRINSEN är en dansföreställning i två akter inspirerad av den världsberömda sagoboken med samma namn, skriven och tecknad av Antoine de Saint-Exupéry. Det är en poetisk och känsloväckande föreställning där fantasin har fått fritt spelrum. Liksom i boken behandlas både stora och små frågor om hur det är att vara en liten människa i en stor värld.

För koreografin står Tina Tarpgaard från Danmark och musiken har beställts av och skrivits för Nordiska Kammarorkestern av tonsättaren Daniel Nelson. Tillsammans har de skapat ett antal musikaliska och koreografiska tablåer, där vi får följa piloten som störtat i den öde öknen och den lilla mystiska figuren som kallas Lille prinsen och hur de tillsammans utforskar världen. Följ med på deras resa i fantasin och träffa alla sällsamma figurer och företeelser som de möter på vägen.

Föreställningen är ett samarbete mellan Norrdans och Nordiska Kammarorkestern. Musiken i föreställningen är inspelad av Nordiska Kammarorkestern. Kulturrådet har varit med och finansierat beställningen av kompositionen.

nd_julo_2  nk_julo

 

Arrangörsinformation

Detta evenemang är bokningsbart för arrangörer.
Visa information för arrangörer

Artiklar och recensioner

Kärleksfullt och kosmiskt

Sundsvalls Tidning,

Läs hela artikeln

Theatre is the place where imagination can take flight and the latest production from Norrdans, The Little Prince, seizes all possibilities

criticaldance.org,

Läs hela artikeln

en lyxig upplevelse utan försök att förminska eller förenkla

Länstidningen,

Läs hela artikeln

Vältrimmat och närvarande med makalös musik

Östersunds-Posten,

Läs hela artikeln

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.