Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube
OBS ! Detta är ett arkiverat evenemang.

Middle of Nowhere

MIDDLE OF NOWHERE bjuder på en spännande upplevelse där publiken sitter väldigt nära dansarna och där rörelser, ljud och vibrationer bildar en helhet. Publiken får ta del av en historia med starka karaktärer och deras inbördes relationer.

Välskräddade kostymer och tidstypisk rekvisita för tankarna till slutet av 1800-talet samtidigt som överraskande lösningar i scenografin ger föreställningen en modern touch. Precis som det finns två sidor av myntet, finns det alltid två sidor av en historia. Publiken får uppleva båda sidorna av en händelse!

Våga ge dig in i upplevelsen som erbjuder en möjlighet att uppleva dansen som konstform på ett spännande sätt.

Som koreograf reflekterar Fernando Melo över den komplexa uppgörelsen mellan dansare och publik, där varje individ aktivt tolkar händelserna. Han skapar alltid visuella föreställningar med ett flödande rörelsespråk och fängslande budskap och hans publik är van att bli bortskämd. Fernando är anställd vid GöteborgsOperans Danskompani sedan 2004 och har medverkat i en rad dansverk av välkända koreografer. Som koreograf har Fernando skapat verk för bl a GöteborgsOperans Danskompani, Ballet der Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf, Luna Negra Dance Theatre i Chigago och Introdans i Arnhem. 2006 var han med och startade Rumpus Room Dance Company i Göteborg.

Patrick Kinmonth verkar som skribent, arkitekt, curator, regissör, creative director och designer av kostym och scenografi. En sann konstnär som använder sin kreativa begåvning på många olika sätt och är efterfrågad inom flera olika branscher. Han har både regisserat och designat scenografi och kostym för många operaföreställningar och även skapat scenografi för dansföreställningar, bl.a. för Scottish Ballet och Royal Ballet i London. I modevärlden är han känd för att ha designat såväl butiker (senast Missonis butik i Los Angeles) som visningar och shower, bland annat den magnifika utställningen av modeskaparen Valentinos 45-årsjubileum i Rom.

Arrangörsinformation

Turnéperiod För tillfället ligger ingen aktuell turnéperiod för denna föreställning. Ta kontakt med oss om du är intresserad av att köpa den.

Tekniska krav Lokal 20 x 13 meter (ingen scen, utan ett tomt rum med tillräckliga mått, god möjlighet till inlast och tillgång till el enligt nedan spec.) Ström 1 st 63A, 1 st 16A Bärhjälp 6 personer i 4 tim. bygg samt 2 timmar riv Tillgång till lokalen 12 timmar före föreställning Loger 1 för män, 1 för kvinnor

Föreställningens längd 1 tim 45 min inklusive paus

Max publik 152 st

Målgrupp Familjeföreställning samt skolföreställning för åk 6-9 samt gymnasiet

För prisuppgift och bokning kontakta Produktionssamordnare Maria Grönfeldt Thörnberg +46 (0)611 88 374 maria@norrdans.se

Artiklar och recensioner

Drömskt och gåtfullt i skicklig helhet

Länstidningen,

Läs hela artikeln

Djävulska drifter, vacker vrede

nummer.se,

Läs hela artikeln

ett verk som öppnar upp och välkomnar diskussion

Tidningen Ångermanland,

Läs hela artikeln

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.