Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube
OBS ! Detta är ett arkiverat evenemang.

One-Hour-Skiss

Jyrki Karttunens egna ord om One-Hour-Skiss:

För mig är föreställningar på sätt och vis vuxnas sätt att leka; varför annars komma till teatern för att tro på någonting som är bara påhitt? Således är en av nyckeltankarna också med denna föreställning, att den är en öppen lek mellan – mer eller mindre – verkliga nivåer av olika anföranden, scenen och föreställningssituationer.

Det pratas mycket rotvälska, det prövas mångahanda saker helt tagna ur luften eller hänvisas till någonting allmänt känt, tillbringas tid ensam eller tillsammans, och mest av allt dansas det mycket. Publiken serveras låtsasverkligheter av olika slag att tro på.

Bakom den tragikomiska fasaden döljer sig en allvarlig påminnelse om att denna värld (och vi i den) är alldeles omogen. Följaktligen öppnar sig konstant nya möjligheter.

Och just det – å andra sidan är lek alltid blodigt allvar för deltagaren.

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.