Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube
OBS ! Detta är ett arkiverat evenemang.

Svansjön

– En berättelse om någon som tvekar inför att bli vuxen

Svansjön med musik av Tjajkovskij är en av världens mest kända baletter. För Norrdans, Teater Västernorrland och Nordiska Kammarorkestern gjordes en modern omtolkning av den gamla folksagan.

Svansjön berättar en historia om en vit och en svart svan, en prins och en trollkarl. Föreställningen handlar om mognad, förälskelse, förtrollning, förräderi, makt, hopp och kärlek. Med dans, text, musik och bild berättar koreografen Kajsa Giertz och dramatikern Marina Steinmo om någon som inte vill bli vuxen och ta vuxenansvar, och som genom sin oerfarenhet luras att begå misstag.

Vi berättar inte om kön (eller stereotyper kring kön) utan om prins och svan som aspekter inom oss alla. Det finns fem prinsar och sex svanar på scenen samtidigt. Män och kvinnor spelar både prinsar och svanar. Genom att använda flera prinsar kan vi berätta om olika sidor av prinsens karaktär.

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.