Malene Juliussen Olsen

Dansare/Praktikant

Malene från Norge är utbildad på Copenhagen Contemporary Dance School (2014-2015) och ArtEZ Arts of Arts i Arnhem, Nederländerna, genom BA (Hons) programmet Dancer / Maker (2015-2019).

Redan i tidig ålder fann hon stor glädje i att upptäcka rörelse, när hon blev 18 bestämde hon sig för att jaga sitt mål att bli en professionell dansare. Ett år senare lämnade hon Norge för att utforska den samtida dansscenen utanför sitt eget land. Malene har ett centralt intresse för absurditet i dans, ofta kombinerat med teatraliska aspekter. Från att arbetat med koreografer som Cecilia Moisio och Hendrik Aerts, har hon utvecklat en nyfikenhet mot denna genre inom samtida dans, som också är en av riktningarna hon själv ofta utforskar i sitt eget arbete. Förutom bachelorprogrammet, deltar Malene på heders-programmet som erbjuds till en utvald grupp studenter från olika discipliner på ArtEZ. Programmets fokus är att utforska sambandet mellan teori och praktik i konst, en viktig aspekt i hennes utveckling som tänkare, dansare och koreograf.

Säsongen 2018-2019 kommer Malene att arbeta som en lärling hos Norrdans, som en del av det sista året av hennes kandidatexamen.