AW med Norrdans

Besök en öppen repetition.

Hur går en repetition till för dansare och vad gör egentligen en koreograf? Häng med på en öppen repetition och få en inblick i den konstnärliga processen.


Titta in bakom kulisserna när Norrlands egna danskompani repeterar den kommande föreställningen Everlasting Event. Du får följa med koreografen Jeanine Durning (US) i hennes arbete och konstnärliga processer – helt utan filter, alldeles nära.

Insläpp till mingel och intro-snack på Härnösands Teater från kl. 16.30. Den öppna repetitionen pågår kl. 17:00 till 17.30. Kostnadsfritt men anmälan krävs. OBS: Anmäl dig senast mån 2 oktober.

Festen fortsätter sedan på Engströms Food & Deli.

Jeanine Durnings karriär sträcker sig över 25 år inom dans, performance och koreografi. Hon är uppväxt i New York, men har de senaste åren arbetat i Stockholm som repetitör på Cullberg. Hennes arbete har beskrivits av The New Yorker som "potential för filosofisk uppenbarelse och teatral katastrof." Durnings research innefattar frågan om den dansande kroppen som en mobiliserande kraft som har potential att förändra uppfattningen om sig själv, andra och de utrymmen vi (kollektivt) bebor. Hennes koreografi ger plats för tankar och känslor att ta form och bli handling, och avslöjar ofta hur vårt grundläggande behov av anknytning och kommunikation stämmer överens med våra önskningar.

Durnings praktik, nonstopping, har varit grunden för hennes undervisning och koreografiska praktik sedan 2010 och fungerar som en filosofisk syn på vardaglighet. Hon har framfört sitt "signatur" soloperformance (baserat på hennes nonstopping tal-praktik) mer än 50 gånger i USA, i Europa och Kanada. Hon har haft förmånen att samarbeta med många koreografer, inklusive Deborah Hay.

Durning har arbetat som konstnär, konsult, koreografisk assistent, coach och blivit inbjuden att dela med sig av sina praktiker världen över. Detta genom olika sorters undervisning, mentorskap/rådgivning och skapande av koreografier. Hennes senaste samarbete var med Candoco Dance Company som skapade Last Shelter med premiär på Sadler's Wells/London i oktober 2021. För närvarande arbetar Jeanine på ett bokprojekt i samarbete med Jenn Joy och MANCC baserat på Jeanines praktik, nonstopping.

Här kan du läsa mer om Jeanine Durning.

Vad är en AW utan ett härligt mat- och dryckerbjudande? Efter den öppna repetitionen fortsätter festen på Engströms Food & Deli.

AW-erbjudande:
Wrap med pumpahummus, friterad fetaost, het rödkål & grönt. Inkl. 50 cl fatöl/ husets vin 200kr/pp

Detta alternativ förbokas i anmälan nedan.

Biljetter

AW med Norrdans

torsdag 5 oktober, 16:30

Härnösands Teater

Läs mer

torsdag 5 oktober, 16:30

Symbols