Affisch bild till Norrdans samtida dansföreställning Våroffer. Händer klär en trasig jeansjacka med mystiska växter. Affisch bild till Norrdans samtida dansföreställning Våroffer. Händer klär en trasig jeansjacka med mystiska växter. Affisch bild till Norrdans samtida dansföreställning Våroffer. Händer klär en trasig jeansjacka med mystiska växter.

Våroffer

Hösten 2022

Ett dysfunktionellt barnkalas, en offerplats, vårens dofter, hackad lök blandad med lera och luftgitarrsolon.

En klassiker och mastodont! Episkt och stökigt stormar detta musikhistoriska mästerverk nu skolor i Västernorrland. Med en liten och explosiv ensemble frammanas rytmer och klanger. Våroffer i koreografi av Norrdans konstnärliga ledare Martin Forsberg blir ett makrokosmos på liten yta. Ett kretslopp och död och återfödelse mitt i salen. Här får både det sköna och sublima plats vid sidan av det magiska och groteska. Och dansen kommer nästan farligt nära.

Första gången Våroffer framfördes var 1913 på Théâtre des Champs Élysées i Paris, då av den Ryska baletten. Mottagandet blev så pass tumultartat att polis behövde kallas till platsen. Genom åren har flertalet tolkningar gjorts av verket.

Koreograf, scenograf och kostymdesigner: Martin Forsberg
Kompositör: Igor Stravinskij

Dansare: Jonathan Starr, Alberte Buch Gøbel, Yeji Lim

Biljetter

Våroffer

fredag 14 oktober

Mer info kommer snart

Läs mer

fredag 14 oktober

Mer info kommer snart

Läs mer

Symbols