Tillsammans

female (with) space

Vårt andra communityprojekt är igång! Tillsammans med en grupp kvinnor kommer danskonstnären Polena Kolia Petersen under våren 2022 att skapa female (with) space. 

Tillsammans med en grupp kvinnor från Sundsvall kommer den grekisk/danska danskonstnären Polena Kolia Petersen att undersöka "Hur det offentliga rummet formar kvinnor och hur kvinnor formar det offentliga rummet.". Varken vägen dit eller vilka verktyg de kommer att jobba med är förbestämda utan gruppen kommer hitta dem tillsammans. Communityprojektet skapas tillsammans av de kvinnorna som deltar, det är viktigt att allas röst blir hörda. Kolia Petersen kommer därmed inte att leda gruppen utan i stället vara en av dansarna i sammanhanget. Projektet riktar sig till kvinnor över 18 år som bor i Sundsvall. 

”Jag har ett stort intresse av att utforska hur förankrandet av dans i det vardagliga livet kan göra det möjligt för oss att utveckla mer hållbara strukturer för en gemensam framtid”, säger Polena.

Polena Kolia Petersen har ett intresse av att skapa och utforska processer i relationer. Hennes konstnärliga danspraktik har en både fysisk, estetisk och politisk grund. Ofta tar hennes verk upp relationen mellan konstnär, publik och dans.

Förra året ledde koreografen Maria Ulriksson en grupp män i undersökandet av maskulinitet och glesbygd i det uppskattade och hyllade communityprojektet Öm.tålig, som höll till i Kramfors. Denna gång är det alltså kvinnor i Sundsvalls tur att utforska kvinnors relation till det offentliga rummet.

Koreografi och ledare Polena Kolia Petersen affischerar för Norrdans community projekt Female (with) Space
Koreografen Polena Kolia Petersen är glad och ser framemot Norrdans community projekt Female (with) Space
Koreografen Polena Kolia Petersen håller för ögonen framför affisch för Norrdans community projekt Female (with) Space