Bild på Arūnas Mozūraitis (he/him)
Bild på Arūnas Mozūraitis (he/him)

Dansare

Arūnas Mozūraitis (he/him)

”Jag trodde mig var tvungen att välja en annan väg, men dansen kom alltid tillbaka till mig. Till slut kom insikten att jag alltid vill ha dans omkring mig: Dansa, undervisa, koreografera, organisera events etc. Dans är verkligen den konstform som gjort mig till mig.”

Arūnas (ARU) växte upp i den lilla staden Jurbarkas i Litauen. 2015 flyttade han till London för att studera dans vid Trinity Laban. Därefter studerade han urban dans vid Åsa Folkhögskola i Sverige. Det var under den tiden han fann kopplingen mellan hans utövande av samtida danspraktik och stora passion för house och hip-hop. Sedan 2020 har ARU dansat i flera litauiska kompanier, såsom AURAD dance company och NUEPIKO Contemporary Dance Company. ARU har även frilansat i och utanför Litauen.

ARU är väldigt aktiv inom Battle-scenen i och utanför Europa. Han är en av grundarna till ‘Pure House – Europe’ Weekend och InDa PURE Camp in Lithuania. Han är även en del av Empire House Family Collective i London. Han har en hemlig passion för kaffe och älskar husdjur. Hans hund Nayla har självklart flyttat med till Härnösand.

Arūnas har dansat hos Norrdans sedan hösten 2022.