Skapa Dans – inspirationsdag

Heldag för unga dansare

Kostnadsfritt | kl 10.00-15.15 | Fyren Härnösand

I samband med Skapa Dans deltävling 7 oktober i Västernorrland, är lördag 19 augusti en inspirationsdag för intresserade unga dansare mellan ca 14-22 år. Ett tillfälle att träna dans, lära sig att skapa dans, få grundläggande koreografiska verktyg samt möjlighet att möta andra dansande ungdomar i länet samt dansare och repetitörer från Norrdans.  

Syftet med dagen är att inspirera till att skapa själv och uppmuntra till att delta i tävlingen Skapa Dans lördagen 7 oktober 2023 som deltagare, koreograf eller som peppande publik!

Det är kostnadsfritt att delta.

Arūnas (ARU) växte upp i den lilla staden Jurbarkas i Litauen. 2015 flyttade han till London för att studera dans vid Trinity Laban. Därefter studerade han urban dans vid Åsa Folkhögskola i Sverige. Det var under den tiden han fann kopplingen mellan hans utövande av samtida danspraktik och stora passion för house och hip-hop. Sedan 2020 har ARU dansat i flera litauiska kompanier, såsom AURAD dance company och NUEPIKO Contemporary Dance Company. ARU har även frilansat i och utanför Litauen.

ARU är väldigt aktiv inom Battle-scenen i och utanför Europa. Han är en av grundarna till ‘Pure House – Europe’ Weekend och InDa PURE Camp in Lithuania. Han är även en del av Empire House Family Collective i London. Arūnas har dansat hos Norrdans sedan hösten 2022.

Aaron Vickers är en brittisk dansare och pedagog som har arbetat med en rad olika kompanier och koreografer runt om i världen, inklusive Jean Abreu Dance, Marc Brew Company, Renaud Wiser Dance Company, och Phoenix Dance Theatre. Han har undervisat vid flera välkända institutioner, inklusive London Contemporary Dance School, English National Ballet School och Balettakademien i Sverige. Aaron Vickers har även undervisat workshops för människor med olika rörelsebakgrunder.

Aaron har under hösten 2022 och våren 2023 arbetat med dansworkshops i skolan för elever i Västernorrland.

Här kan du läsa mer om Aaron Vickers.

Jonathan har en Master of Arts i samtida dans vid London Contemporary Dance School, där han också tog sin Bachelor of Arts. Under sin utbildning har Jonathan dansat koreografier av bland andra Samir Kennedy, Leila McMillan, Carlos Maria Romero och Yukiko Masui. 

Jonathan har dansat med Norrdans sedan hösten 2019 efter att ha varit praktikant säsongen 19/20.