GLIMT

Klassrumsföreställning

Världspremiär 20 september 2024

GLIMT – Gnistrande Låtsasregn i Monumentala Texturer

Hur långt är ett ögonblick? Är de det alldeles särskilda, eller är det egentligen ett konstant flöde av ögonblick hela tiden? Vad är det för blick i ögonblicken? Är det glimten i ögat? Och vart finns den där glimten i ögat? 

GLIMT skapar låtsasregn av ögonblick, små små flyktiga sekunder som faller mjukt kring oss. Vi befinner oss mitt i själva väderleken, genom monumentala och vardagliga landskap där dansen vrids och vrängs medan vi längtar efter att skymta en ljusglimt. En hyllning till det som inte går att konstruera, utan måste få uppstå och bero på. En flört med vår fantasiförmåga. En tro på att i de minsta ögonblicken finns de största glimtar av hopp. Föreställningen är inspirerad av vädermetaforer, missuppfattade ordspråk och av det extraordinära nuet. 

I detta nyfikna dansverk välkomnas barnen in i en fantastisk fusion av kroppsliga och artificiella fantasier. I Nicole Neiderts lekfullt koreografiska kosmos möts publiken av förvrängningar, perspektiv och harmonisk förvirring. Barnen och dansarna utforskar tillsammans olika texturer, skuggor, färger och energier i detta inkluderande dansverk som är skräddarsytt för klassrummet.

Nicole Neidert har arbetet som danskonstnär sedan 2012. Hennes verk har bland annat visats på Skånes Dansteater, SPIRA Kulturhus och Malmö Konserthus. Nicole tilldelades Birgit Cullberg-stipendiet 2021.

Produktionen är en samproduktion med Estrad Norr.

Koreografi, scenografi & kostymdesign: Nicole Neidert
Ljuddesigner: Elize Arvefjord

Biljetter

GLIMT – världspremiär!

fredag 20 september

Skolföreställning

Läs mer

fredag 20 september

Inga biljetter tillgängliga

Läs mer

Symbols