Midnight Oil

från 13 år | ca 45-55 min

Välkomna in i en verklighet som är folklig, kraftfull och tankeväckande – men framför allt i ständigt sökande.

’Midnight Oil’ är ett verk som är nära och uppriktigt och där allt ställs på sin spets. I Liz Kinoshitas verk går det inte att undvika den meddragande pulsen och rytmen som både intar och omger rummet. Genom dynamisk dans och koreografi, nystas det i historiens trådar om  exploatering av både mänskligt liv och vår planet.

I detta intensivt virtuosa verk samlas publiken runt scenens alla fyra sidor. I mitten, uppstår dans och koreografi, som gör hela rummet levande.

Musiken i verket skapas av den världskända producenten George Lewis Jr, bättre känd som Twin Shadow. Här kan du lyssna på hans musik på Spotify, där 'topp fem'-låtarna tillsammans har ungefär 100 miljoner streams.

Trailer Midnight Oil.

 

Hör koreografen Liz Kinoshita berätta om sina tankar om verket.

Liz Kinoshita är en framgångsrik koreograf känd för sina innovativa, fantasifulla och ofta sjungande dansföreställningar. Hon är född i Toronto, Kanada men har bott och arbetat i Europa sedan 2002.

Kinoshitas konstnärliga stil kännetecknas av hennes förmåga att blanda olika typer av uttryck och tekniker för att skapa något helt nytt. Hon finner ofta inspiration i musik och ljud (pop/rock/musikal), vilket ofta leder dansaren till att sjunga,  ljuda och tala genom sitt dansande. Hennes verk är kända för att ha en underliggande ton av tankeväckande och inspirerande innehåll för publiken att bära med sig.

Kinoshitas verk har uppförts över hela världen. Hennes mest kända verk, ”Volcano”, utforskar begreppet globetrotting och vårt sätt att leva, baserat på det isländska Eyjafjallajökulls utbrott 2010. Hon har också varit en del av det konstnärliga teamet för West Side Story på Broadway och skapat verket ”Radical Empathy” för Den Danske Scenekunstskole.

Midnight Oil tar publiken fysiskt nära Norrdans internationella ensemble och betonar vikten av musik och ljud i hennes arbete. Hennes unika stil av dans, kombinerad med hennes kärlek till musik, har gjort henne till en favorit bland publik över hela världen.

Twin Shadow, artistnamnet för dominikansk-amerikanska George Lewis Jr., är en fängslande musikproducent som är känd för att blanda inslag av new wave, synthpop och indie rock i sina musikaliska skapelser. Hans suggestiva ljudlandskap och känslosamma sång har hyllats för sin förmåga att föra lyssnarna till nostalgiska men ändå samtida musikaliska världar.

Här kan du lyssna på Twin Shadow på Spotify.

Koreograf & kostymdesign: Liz Kinoshita

Rådgivare kostymdesign: Anne-Catherine Kunz

Scenograf och ljusdesigner: Tim Wouters

Musik: Twin Shadow/George Lewis Jr

Outside eye: Chrysa Parkinson