Rota runt på lämpligt sätt

Premiär 27 april 2024

Vi rotar och sållar i röran.
Vi zoomar in och maximerar de minsta detaljerna.
Vi zoomar ut och låter landskapet hålla oss.


Från fyra sidor av scenen får publiken se ett collage av skulpturer gjorda av papper, rörelse och ljud. Dansarna flyttar och kartlägger, förvandlar och bygger om utrymmet. Ett nytt landskap skapas.

KUDE (Kommunal Utåtriktad Dans Ensemble) är Norrdans intergenerationella amatördansensemble med deltagare från Härnösands kommun. Elva personer deltar i communityprojektet och åldrarna sträcker sig mellan 14-78 år.

"Det känns jätteroligt! Jonathan är väldigt duktig på att skapa en trygg plats där vi som grupp vågar improvisera, testa olika tillvägagångssätt och prova på", säger deltagaren Eva Henning.

I över 15 veckor har deltagarna arbetat tillsammans med koreografen och kompositören Jonathan Starr och dansutvecklaren Jenny Lundmark för att skapa dansföreställningen Rota runt på lämpligt sätt.

Ana Alcantara
Marja Bennett
Andrea Carvallo
Jeff Forssell
Frida Hamrén
Eva Henning
Elisabeth Kalén
Erika Lundqvist
Patrik Lundgren
Elin Olofsson
Anna Palmstierna Burenius

Jonathan Starr (he/him) är en engelsk multidisciplinär danskonstnär som främst arbetar med rörelse och ljud. Efter att ha tagit både kandidat- och masterexamen i samtida dans på London Contemporary Dance School 2019 flyttade han till Sverige för att arbeta som dansare hos Norrdans.

Jonathan arbetar även med att skapa sina egna koreografiska verk. Under 2023 började han med att bland annat leda ljudvandringar, undervisa workshops och lägga grunden för KUDE.

Genom Communitydans får icke-dansare möjlighet att upptäcka och uttrycka sig genom dans, med vägledning från en erfaren danskonstnär. Denna typ av projekt bygger på en platsbaserad förankring och lyfter fram berättelser från invånarna i det aktuella området.

Biljetter

Rota runt på lämpligt sätt

lördag 27 april, 17:00

Härnösands Bibliotek, våning 4

Läs mer

lördag 27 april, 17:00

Symbols