Bild på Damini Gairola (she/her)
Bild på Damini Gairola (she/her)

Dansare

Damini Gairola (she/her)

"Dans är en nära återspegling av våra egna narrativ, den tid vi lever i, samhällen vi är en del av, politiska rörelser vi ansluter oss till och personer vi vill bli. Det är en ständig process av förbättringar och reflektion. Att verkligen dansa är att inspirera sig själv att vara sitt sanna jag, möta önskningar och lycka. Jag tror verkligen att dansen kan vara den mest skrämmande, spännande och befriande upplevelsen.”

Damini Gairola är en dansare av indiskt ursprung. Hon har dansat med kompanier i Indien och Europa, arbetat med koreografer som Ursina Tossi, Yolanda Morales, Anne Collod, Johnny Llyod, Barbara Schmidt-Rohr, Mayuri och Madhuri Upadhya, Jayachandran Palazhy. I juni 2022 presenterade hon sitt egna verk 'Thank you for your visit' i samarbete med Maitreyee Joshi, som en del av 'Limited Edition' på K3-Zentrum für Choreographie. Hon är intresserad och involverad i verk med queer-feministiska narrativ, inklusivitet, kommunikativa danser, avkoloniserande strukturer och vägar som ligger bortom traditionell estetik och förståelse.

Hon har ett diplom i rörelsekonst och mixed media från Attakkalari Center of Movement Arts, Bangalore, Indien och har även avslutat sina studier vid Contemporary Dance School Hamburg, där hon tog examen i juni 2021.

Damini har dansat hos Norrdans sedan hösten 2022.