måndag 29 januari 2024

Låna dina dansbiljetter på Mobibblan

Från och med idag finns konsert- och föreställningsbiljetter på rull med Mobibblan. Genom ett utökat samarbete får fler möjlighet att låna biljetter till Nordiska Kammarorkestern, Norrdans och Teater Västernorrland.

Sedan i höstas har Sundsvallsborna kunnat låna biljetter till Norrdans föreställningar på stadsbiblioteket. Nu är biljetterna även tillgängliga i Mobibblan, Sundsvalls stadsbiblioteks mobila enhet som erbjuder bibliotekstjänster i glesbygd och ytterområden.

- Vi vill förmedla kultur till alla. Genom det här samarbetet får vi en möjlighet att nå ut till fler och det är vi väldigt glada för, säger Staffan Nilson, marknads- och försäljningschef, Scenkonst Västernorrland.

Konceptet med att låna konsert- och föreställningsbiljetter på biblioteket har varit en succé sedan lanseringen. Biljetterna är eftertraktade och lånas ut på nolltid. Att låna biljetter är helt gratis, allt som behövs är ett lånekort.

- Vi är glada över samarbetet, biblioteken ska vara en mötesplats för alla i samhället och främja kunskapskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Att göra kulturupplevelser tillgängliga för fler är en del av det, säger Helene Swenne, bibliotekschef på Sundsvalls stadsbibliotek.

Från och med 29 januari har Mobibblan med sig ett begränsat antal lånebiljetter när den rullar iväg. Enligt en fyraveckors turlista når det rullande biblioteket hela Sundsvalls kommun från Jämtlandsgränsen i nordväst till Västanå i söder, ett stenkast från Hälsingland.