The Dawn Chorus i koreografi av Stina Nyberg. The Dawn Chorus i koreografi av Stina Nyberg. The Dawn Chorus i koreografi av Stina Nyberg.

tisdag 1 mars 2022

Norrdans intar Stockholm

The Dawn Chorus har världspremiär på Elverket den 10 mars och Norrdans stormar huvudstaden med One One One på Centralstationen och Kulturhuset Stadsteatern.

Den 10 mars har Stina Nybergs The Dawn Chorus världspremiär på Elverket, Dansens Hus. I fyra föreställningar låter åtta dansare publiken drömma sig bort till milslånga lockrop, parningsdanser och mörkrets allsång. 

- Gryningstiden symboliserar möjlighet till förändring och en annorlunda framtid. I gryningen befinner vi oss i ett gränsland där vi går från något till något annat. Gryningen väcker också tankar på vilka som är vakna, de som kliver upp tidigt och håller samhället igång och de som är på väg hem efter nattens dansgolv, säger koreograf Stina Nyberg.

 I samband med lördagens sista föreställning presenterar Norrdans och Elverket ett utökat program: Norrdans Extended. Kvällsprogrammet består av konstnärssamtal, filmvisning av kortfilmerna Don't Kiss och Folk, samt dansandet av föreställningen One One One. 

- Vi är så taggade på att få komma med en hel del olika dansupplevelser den här gången! Det kommer bli allt från intima personliga möten till pulserande explosiva dansare som kommer få dig att vilja röra på dig!, säger dansaren Sam Huczkowski.  

One One One, signerat Ioannis Mandafounis, tar med sig dansen ut i det offentliga. Den intima föreställningen dansas på Centralstationen 9 mars, och på Kulturhuset Stadsteatern 10 och 11 mars. One One One har tidigare spelats på gator och torg, i fängelser och på sjukhus, men aldrig i förut i Stockholm. Utgångspunkten för koreografin är en stol och en dansare där verket pågår så länge ögonkontakten inte bryts. Verket är ett exklusivt och intimt möte mellan två personer men kan också ses från sidan. 

 

Spelschema

Onsdag 9/3
One One One – Centralstationen kl 13.00
Torsdag 10/3
One One One
Kulturhuset Stadsteatern kl 13.00
PREMIÄR: The Dawn Chorus – Elverket kl 19.00
Fredag 11/3
One One One
Kulturhuset Stadsteatern kl 13.00
The Dawn Chorus – Elverket kl 19.00
Lördag 12/3
The Dawn Chorus –
Elverket kl 16.00
Norrdans Extended – Elverket kl 17.15
The Dawn ChorusElverket  kl 19.00