tisdag 18 maj 2021

VÅR VÅR! är ett dansverk i picknickformat

Likt det hyllade konceptet Norrdans take away tar kompaniet ännu en gång dansen från scenen och ut till medborgarna.

Små sällskap om åtta personer har nu möjlighet att uppleva dans och koreografi, men även tal och poesi, skapat av Norrdans egna dansare. Platserna är i olika utomhusmiljöer och scenen är utbytt mot picknickfiltar.

Kostymdesigner Tove Berglund och danschef Martin Forsberg har tillsammans skapat konceptet med fokus på mötet mellan människor. Inspiration har de funnit i våren, blommor och picknickar. Ett exempel på detta är kostymerna som är utformade utifrån dansarnas favoritblommor.

- Föreställningen är en vårshow i picknickformat där publikmötet och våren är kärnan. Fröet till VÅR VÅR! såddes under pandemins första våg där Norrdans turnerade Norrdans take away, ett smittsäkert föreställningsformat som publiken kunde beställa hem, säger Tove Berglund.

- Det känns fantastiskt! Det är så trevligt att ha tid och utrymme att skapa, det ger oss möjlighet att samla och reflektera över den kunskap vi har fått under året. Det har varit ett superhårt år för många människor och därför väldigt motiverande att kunna ge lite njutning till dem, säger dansaren Jonathan Starr.

Verket kan anpassas i olika konstellationer, solon, duetter och ibland med tre dansare eller hela kompaniet. Flexibiliteten gör att VÅR VÅR! kan framföras på flera olika platser samtidigt.

Världspremiären är i Härnösand den 17 maj och turnén pågår till 3 juni.

Läs mer om VÅR VÅR! här.


Foto: Lia Jacobi