AW med Norrdans

Besök en öppen repetition.

Hur går en repetition till för dansare och vad gör egentligen en koreograf? Häng med på en öppen repetition och få en inblick i den konstnärliga processen.


Titta in bakom kulisserna när Norrlands egna danskompani repeterar den kommande föreställningen Midnight Oil. Du får följa med koreografen Liz Kinoshita i hennes arbete och konstnärliga processer – helt utan filter, alldeles nära.

Insläpp till mingel och intro-snack på Härnösands Teater från kl. 16.30. Den öppna repetitionen pågår kl. 17:00 till 17.30. Kostnadsfritt men anmälan krävs. OBS: Anmäl dig senast ons 7 februari.

Festen fortsätter sedan på Engströms Food & Deli.

Liz Kinoshita är en framgångsrik koreograf känd för sina innovativa, fantasifulla och ofta sjungande dansföreställningar. Hon är född i Toronto, Kanada men har bott och arbetat i Europa sedan 2002.

Kinoshitas konstnärliga stil kännetecknas av hennes förmåga att blanda olika typer av uttryck och tekniker för att skapa något helt nytt. Hon finner ofta inspiration i musik och ljud (pop/rock/musikal), vilket ofta leder dansaren till att sjunga,  ljuda och tala genom sitt dansande. Hennes verk är kända för att ha en underliggande ton av tankeväckande och inspirerande innehåll för publiken att bära med sig.

Kinoshitas verk har uppförts över hela världen. Hennes mest kända verk, ”Volcano”, utforskar begreppet globetrotting och vårt sätt att leva, baserat på det isländska Eyjafjallajökulls utbrott 2010. Hon har också varit en del av det konstnärliga teamet för West Side Story på Broadway och skapat verket ”Radical Empathy” för Den Danske Scenekunstskole.

Midnight Oil tar publiken fysiskt nära Norrdans internationella ensemble och betonar vikten av musik och ljud i hennes arbete. Hennes unika stil av dans, kombinerad med hennes kärlek till musik, har gjort henne till en favorit bland publik över hela världen.

Vad är en AW utan ett härligt mat- och dryckerbjudande? Efter den öppna repetitionen fortsätter festen på Engströms Food & Deli.

AW-erbjudande:

Banh-mi
Vietnamesisk foodtruck macka med pulled oumph, syrade grönsaker, sesamfrö & chilimayo serveras med pommes. Inkl. 1 glas husets vin/ cava alt. 40cl mariestads fatöl/ alkoholfri öl/vin.

Pris: 235kr/person

Detta alternativ förbokas i anmälan nedan.